perjantai 11. kesäkuuta 2010

Popliinitunika

Ensiviikonloppuna olisi kahdet rippijuhlat ja yhdet valmistujaisjuhlat. Neealle piti saada tehtyä niihin mekko. Tai oikeastaan tunika.

Kaava on Kerttu popliinitunika (Ottobre 1/09). Sydämen tein vain applikaationa, kaavassahan se on tasku. Isoin työ oli kääntää nuo solmimisnauhat oikein päin. Siihen olisi varmaan ollut jokin helpompikin tapa...?? Nyt tein niin, että ompelin ensin oikeat puolet vastakkain ja sitten toisesta päästä käänsin oikein päin sukkapuikkoa apuna käyttäen. Kankaat olen voittanut Huvikankaan blogin arvonnassa (kerrankin minulla oli hyvää tuuria).

On varmaan turha toivo, että selvitään kolmet juhlat samoilla vaatteilla. Vielä voisi tehdä molemmille tytöille vaikka hameet varalle, jos vaan kerkeän. Voi kyllä olla, että aika loppuu kesken...

4 kommenttia:

 1. Hui sun kanssas...kyll sää kaikkeen ehitkin!

  VastaaPoista
 2. Hieno mekko!
  Samaa kaavaa olen katsellut ja kankaankin jo valinnut, pitäisi enää vaan toteuttaa... Oliko ohjeessa muutoin mitään ihmeellistä vai toimiko ihan hyvin?

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvin toimi kaava. :) Perus Ottobren kaava, eli kannattaa vähän kaventaa (ainakin hoikalle lapselle) ja ehkä helmasta pidentää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Huomasinkin juuri saman, kun sain valmiiksi ensimmäisen mekkoni toisella Ottobre-kaavalla: leveä tuli ja kädentiet ihan hervottoman isot.

  VastaaPoista