maanantai 10. tammikuuta 2011

Kukkalegginsit

Yleensä kun jotain tekee vain toiselle lapselle, ilmoittaa toinen haluavansa samanlaisen. No nyt tein suoraan molemmille omat. :) Vaikka ihan kaikkea ei kyllä jaksa tehdä kahtena kappaleena, johan sitä muuttuisi vaatekaappikin tylsäksi...

Eli pinkistä velourista (Lasten metsola) molemmille tytöille legginsit. Kaava sovellettu uusimman ottobren (1/2011) kaavasta. Siinähän nuo lahkeet on rypytetty, näihin tein suorana ja vähän muutenkin muokkailtu, mutta peruskaava siitä. Applikaatiot on vähän sivuille menevät.

Kuvat taas huonoja, kun on niin illalla otettuja ja salama vääristää värejä... :( Ylemmässä kuvassa ehkä todellisemmat värit.Mittailin muuten yhtenä päivänä tyttöjä ja vertasin Ottobren taulukoihin. Piti useampaan kertaan tarkistaa, että mittasinko varmasti nyt oikein. Neealla joka käyttää vaatekokoa 98 cm, vyötärön ja lantion ympärys vastasi kokoa 68 ja rinnan ympärys 86 cm. Aavalla jonka vaatekoko on 86 cm mitat vastasi kokoa 62-68cm. Tytöt on hoikkia ja olen aina tiennyt, että Ottobren kaavat on leveitä, mutta että näin leveitä! Vai onko nuo poikkeuksellisen rimpuloita? Miinuskäyrillä kasvaa kyllä molemmat, mutta että melkein vastasyntyneen kokoisia... Huh huh...

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat leggarit!!

  Mie joskus ostin aina tytöille samanlaiset vaatteet (ikäeroa 1,5v) mutta sitten tuli tympääntyminen, että en mie jaksa samoja katella kummallakin. Toki juurikin jotain on samaa, mutta en enää tarkoituksella haali samanlaisia juttuja tytöille.

  Ja kyllä, Ottobren kaavat vaatii kyllä lähes poikkeuksetta muokkaamista miunkin mielestä!

  VastaaPoista
 2. Suloiset leggarit!

  Tyttöni on pitkä ja kapoinen (painokäyrä ideaali), käyttää kokoa 116-120cm mutta OB:n taulukon mukaan vyötärö on kokoa 92cm.... Rasittavaa aina mittailla ja tsekkailla kauheasti, tosin viime aikoina lehdessä on ollut joitain kapeampiakin malleja.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteät leggarit :)

  Meillä 1-vuotiaan ja 5-vuotiaan vyötärönympäryksessä oli viime kesänä kokonaista kolme senttiä eroa, mietin vaan silloin että on se kaavoittajan hommakin melko haasteellista. Eihän se nyt vaan voi olla niin että kaikki olisivat saman kokoisia. Mutta on se ärsyttävääkin, sekä tehdessä että ostaessa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kankaat ja housut ja viel ablikaationkin oot viitsiny väsätä!

  VastaaPoista
 5. Meillä on poikkeuksetta niin, että kavennan kaikki Ottobren kaavat ainakin pari vaatekokoa ja otan esim. hihan ja lahkeen pituuden kaavasta. Lähinnä piirrän hihojen pyöriöt ja nappaan parhaat ideat, muuten teen ite loppukaavan. Toimii meillä parhaiten. Ärsyttävää tosiaan. Kiva blogi, en muista olenko aikaisemmin kommentoinut.

  VastaaPoista
 6. Meillä myös on sen verran hoikat tytöt, että ihan suoraan ei kaavoja voi usein käyttää. Täytyy ottaa esim. pienemmän koon leveys ja isomman koon pituus, ja tehdä ensin joku koeversio, ennen kuin leikkaa kaikkein ihanimman kankaan... Vaikka ei nuo tytöt nyt NIIN hoikkia mun mielestä ole, mutta ottobren kaavoihin verrattuna on :D

  VastaaPoista