sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Salmiakkimekko ja vähän muutakin

Neea sai mekon mekon Hannan kankaan vihreästä salmiakkijoustofroteesta. Tehosteeksi vähän pinkkiä. :) Kaava Farbenmixin Amelia muokattuna, eli on kavennettu ja pidennetty reilusti. 

Meinasi olla taas taistelua resorien ompelu peitetikkikoneen nauhankääntäjällä. :/ Trikoota ommellessa olen tullut nauhankääntäjän kanssa jo kaveriksi, mutta joustofrotee ei ihan sujunut. Mikä siinä on, että vaikka tilkulle tulee hyvää jälkeä, niin varsinaiseen ompeluun sitten tulee hyppytikkejä yms. :( Osan jouduin purkamaan ja lopulta sain kohtuullista jälkeä. Vähän jäi silti hyppytikkejä, toivottavasti ei purkaannu. Mielellään otetaan vastaan vinkkejä joustofroteen ompeluun peitetikkikoneella! Mitkä säädöt on koneessa jne.. Ja nimeenomaan nauhankääntäjän kanssa. Ilman kääntäjää tuli kyllä hyvää jälkeä. :) Itselle olen tehnyt myös pari paitaa jo joku aika sitten, on vain jäänyt bloggaamatta. Kaava molemmissa Joka tyypin kaavakirjan raglanpaita. Kauluksen tein tuollaisen vähän erilaisen ja helmaan lisäsin pituutta. 


5 kommenttia:

 1. No onpa kiva salmiakkitunika/mekko. En ole ollut oikein varma tykkäänkö vai en kyseisestä kuosista, mutta nyt kun näitä näkyy blogeissa, niin taidan tykätäkin! :)

  Omat paitasi myös jees! Ja peitetikkiin en osaa mitään sanoa, koskapa vain haaveilen joskus omistavani kyseisen masiinan!! :D

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko ja myös omat paitasi on hienoja :)

  VastaaPoista
 3. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  -Katja
  lauriida.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Mulla kanssa on välillä ongelmaa nauhankääntäjän kanssa paksumpia kankaita ommellessa. Tärkeimmäksi asiaksi olen itse todennut, että paininjalkaa saa säätää reilusti löysemmälle. Tikki mulla on pisimmällä, diffi 1-1,5 ja muuten ihan tehdassäädöt. Sauman päältä ajellessa pitää vähän "avittaa" kangasta kevyesti vetämällä... Mutta kait nää on vähän henkimaailman asioita; mikä toimii toisella ei välttämättä toimikaan muilla ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo salmiakkimekko, mulla myös mustana ja vihreänä tuota ja olis ihana ommella niistä jotain :) No, ensin entiset loppuun! :) Kivat paidat itsellesi myös olet ommellut! :)

  VastaaPoista