keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Taikametsä

Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä järjestettiin kuosikilpailu, jonka voitti tämä Taikametsä-kuosi. Idea saatiin vietyä loppuun asti ja nyt meillä on ihana kangas! Materiaali on joustofroteeta. Alunperin ajattelin ommella siitä jotain lapsille, mutta siitä tulikin itselleni paita. :) 


Kaava on raglan-paita Joka tyypin kaavakirjasta hieman muokattuna. Eli lisäsin kauluksen ja hihoihin ja helmaan resorit. 

Jos joku miettii tuollaisen piippukauluksen tekoa, niin se on todella helppo! Mittaat vain kaula-aukon ympärysmitan paidasta ja leikkaat palan, jonka leveys on sama kuin kaula-aukon ympärys ja korkeus kauluksen haluttu korkeus x 2 (itselläni tässä n. 15 cm, eli palan korkeus 30 cm) + saumanvarat. Pala ommellaan renkaaksi, taitetaan kaksinkerroin ja ommellaan kaula-aukkoon kiinni. Helppoa! =)


Tätä kangastahan ei ole enää saatavilla, mutta samaa kuosia löytyy Käpysen verkkokaupasta harmaana trikoona. ;)

3 kommenttia:

  1. Kivan ja rennon näköinen paita. Harmi että liityin OE:ään liian myöhään tota kangasta saadakseni. Toisaalta harmaa on kyllä enemmän mun väri kuin keltainen, ja sitä jo tilasinkin.

    VastaaPoista
  2. Täytyy vielä tännekin ihastella että todella hieno on! Itselleni tuota kangasta on tänään tulossa ja jonkun näköistä paitaa siitä itselleni ajattelin :)

    VastaaPoista
  3. Kivannäköinen! Itse juuri googlailin piippukauluksellista paitaa - hupullisena tosin mutta ei huono idea tämäkään ilman huppua!

    VastaaPoista