perjantai 22. kesäkuuta 2012

Bambia bambia

Alkuvuodesta Metsolan alesotkujen aikaan meille päätyi pätkä mustaa bambitrikoota. Nyt siitä tuli itselleni t-paita. Kaavana Jokatyypin kaavakirjasta raglan-paita. Hihat vaan muokkasin lyhyiksi, helmaan hieman pituutta lisää ja kaula-aukkoa hieman isonsin. Tässäkää ei mikään iso kaula-aukko ole, mutta alkuperäisessä se on todella tiukka. 

Taas meinasi olla säätöä tuon peitetikkikoneen kanssa, huh huh! Helmakäänteet yms. onnistuu kyllä täydellisesti peitetikillä, mutta nauhankääntäjän kanssa on välillä vähän hakusassa säädöt. Kokeilin sekä resorilla, että trikoolla varmaan miljoona eri säätöä, mutta aina vaan tuli hyppytikkiä. Viimein onnistuin trikoolla kanttaamaan. Trikoo oli jerseytä (monet ovat kehuneet interlockia hyväksi kantattavaksi, mutta minulla ei ollut mustana sitä). Laitan tähän vielä säädöt lähinnä itselle muistiin: Langankireydet 6-6-3, tikinpituus 4, diffi 0,5, paininjalan puristuksen säätöruuvi 1 cm. Nämä siis jerseyllä kantatessa.

(Näiden kuvien jälkeen vielä kavensin hihoja pikkuisen)


Bambikuosi on kyllä ihanaa, mutta mutta... Kumpi oli ensin Disney vai Metsola? Pikkukiisken blogissa hyvä kirjoitus aiheestaJa raidoista juttua 70-luvulta, päivää -blogissa. Vaikka raitojahan ei kukaan "omista", mutta tuo bambijuttu on jo vähän arveluttavampi.


Hienoa että suomalainen yritys on päässyt pitkälle, vaikka on pienestä aloittanut, mutta missä ovat Metsolan omat ideat olleet parissa viime mallistossa? Nyt ollaan menossa kyllä niin väärään suuntaan! 


HYVÄÄ JUHANNUSTA!

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana tämäkin t-paita :) Joo, tuo alkaa jo olla vähän semmonen juttu tuo Metsolan kopiointi että... :( Ja SITTEN ollaan niin hirveän tinkimättömiä siinä että heidän kankaistaan ei esim. saisi tehdä myyntiin... :(

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! =)

    Metsolahan juuri "lievensi" tuota myyntikieltoa. Eli pieniä eriä saa tehdä, kunhan ne ei muistuta Metsolan omia tuotteita. Lisätietoja täällä ihan lopussa: https://www.metsola.co/rekisteriseloste

    VastaaPoista